SIKÇA SORULAN SORULAR

Bansko'da BIO yüzme havuzları | Lucky Bansko SPA & Relax

1. Soru: SPA oteli nedir?
Cevap: SPA otelleri, otelin alanının en az% 20’sini kaplayan ve klasik veya geleneksel olmayan, cildi gençleştirme, zihinsel ve fiziksel sağlık, relax ve stres önleme amaçlı spa merkezleri olan otellerdir. Ocak 2016’da SPA merkezleri için spesifik sertifikasyon gerekliliklerini belirten Turizm Bakanlığının özel bir Yönetmeliği yayınlanmıştır ve kendilerine SPA oteli denilmesine izin verilmiştir.
Günümüzde SPA otellerini veya merkezlerini ziyaret etmek, çok modern ama aynı zamanda da faydalı bir şey haline geldi.
Kelimenin kökenini için iki versiyonu vardır. Bu versiyonların birine göre eski romalılar “Salus per aquam” (SPA) terimini kullanıyorlarmış, böylece farklı hastalık türlerini tedavi ettikleri kaplıcaları anlatıyorlarmış.
Diğer versiyona göre, bu terim, 16. yüzyılda tüm dünya çapında mineral yaylarıyla ve vücudunfiziksel kuvvetlerinin geri dönüşmesi için için pozitif enerji verilmesi, hastalıkların tedavisi ve profilaksi ile ünlü Belçika kasabası Spa’dan türetilmiştir.
Modern ve işlevsel bir SPA merkezinde güçlerinizi geri getirmek istersen, Lucky Bansko Spa & Relax Aparthotel’ini ziyaret et. Otel, 28’in üzerinde terapi, klor içermeyen havuz, tuz odası, buz salonu bulunan gerçek bir SPA sunmaktadır. En modern kombine tangentor banyosu, Kyustendil’in iyileştirici çamur kaloritesi, hidro masajlı duşlar, fish masajı, 6 çeşit saunanın ve buhar banyosunun, jakuzinin, fitnessın bulunduğu hidroterapi sunmaktadır.

Lucky Bansko | Executive+ Suite'te bir yatak odasının resmi

2. Soru: Otel’de çift kişilik oda ne demektir?
Cevap: Çift kişilik oda iki misafirlik oda’dır. Otelde bulunan çift kişilik oda iki kişinin konaklaması için odadır ve iki ayrı yataklı veya bir yatak odası yatağı bulunabilir.
Lucky Bansko SPA & Relax Aparthoteli, çift kişilik bir odaya benzeyen stüdyolar sunmaktadır. Stüdyolar büyüktür ve tam donanımlı mini mutfağa sahiptir.

 

 

Studio Lux'ten fotoğraf | Lucky Bansko SPA & Relax

3. Soru: Otel’de stüdyo ne demektir?
Cevap: Oteldeki stüdyo bir mini mutfağa sahiptir. Stüdyo, iki tek kişilik yatak veya bir yatak, tuvalet içeren bir banyo ve tam donanımlı bir mini mutfak içeren tek kişilik bir odadır.

 

 

 

 

Lucky Bansko'da cephe ve oyun alanı | Lucky Bansko

4. Soru: Lucky Bansko otelinde kaç oda var?
Cevap: Lucky Bansko Hotelinde 115 oda bulunmaktadır. Hotel Lucky Bansko’da 67 stüdyo ve 48 apartman dairesi vardır ve hepsinde tam donanımlı mini mutfak, küvetli banyo, SOS sistemi ve telefon bulunmaktadır.

 

 

 

 

Cephe resmi | Lucky Bansko SPA & Relax

5. Soru: Lucky Bansko otelinde oda fiyatı nedir?
Cevap: Lucky Bansko’da oda fiyatı 65 euro’dur ve dahil edilenler: kahvaltı, SPA merkezinin kullanımı, çocuk bakıcıları ile çocuk kulübü, park yerleri, 24 saat resepsiyon hizmeti.

 

 

 

 

Oturma Odası Executive Süit | Lucky Bansko SPA & Relax

6. Soru: Lucky Bansko otelinde çift kişilik oda fiyatı nedir?
Cevap: Lucky Bansko’da çift kişilik oda fiyatı 65 euro’dur ve dahil edilenler: kahvaltı ile konaklama ve SPA merkezinin ücretsiz kullanımı.

 

 

 

 

Aparthotel'de rahatlayın Lucky Bansko SPA & Relax

7. Soru: Otel Lucky Bansko’da SPA var mı?
Cevap: Otel Lucky Bansko’da SPA merkezi bulunmaktadır. има СПА център. Otel Lucky Bansko’da birçok atraksiyonlu, buna dahil BİYO havuzları ile modern SPA merkezi bulunmaktadır.

 

 

 

 

Borislav Malinov photo | Lucky Bansko Spa & Relax

8. Soru: Lucky Bansko otelinin sahibi kimdir?
Cevap: Otelin sahibi Borislav Malinov’dur.
O, Ulusal ve D,nya Ekonomisi Üniversitesinde Ticaret ekonomisi ve yönetimi mezunudur. İşini 1993 yılında ET “Politrade” firması ile başlatmıştır, ondan sonra Bulgaristan’da atıkların satın alınması ve geri dönüştürülmesi için en büyük şirketlerden birini kurmuştur – “Nord” Holding.
1995 yılından 2003 yılına kadar Bulgaristan’da atık metallerin ticareti ve geri dönüştürülmesi alanında önde gelen şirketlerden biri olan “Nord” Holding’in yöneticisidir. “Stroykonsult” EOOD inşaat firmasında yönetici ve ortak’dır, “Nord holding” OOD şirketinin holding yapısından parça olan “Lucky Bansko”’da ekonomi ve mali konularda danışman’dır.
Malinov, 2006 yılından 2010 yılına kadar Bulgaristan görü dönüştürme Birliği Başkanı’dır, ve 2011 yılının eylül ayına kadar Başkan Yardımcısıdır ve tekrar birliğin başkanı olarak seçilmiştir.

 

Bansko'daki Çiçek Bahçesi | Lucky Bansko SPA & Relax

9. Soru: Bansko’da neleri görelim? / Bansko’da ne görülebilir?
Cevap: Bansko’da doğal, kültürel ve tarihi çok sayıda görülecek yerler var. Şehir, en büyük kısmı UNESCO’nun himayesinde olan Pirin Milli Parkı’nın bir parçası olan Pirin dağının eteklerinde bulunmaktadır. Bansko’da tarihi müzeler, korunmuş mimarisi ile birçok antik ev, kiliseler, Rönesans’ın ünlü Bulgar şahıslarına adanmış anıtlar var. Eğlence yerleri de bulunmaktadır. Kışın kış sporları için harika koşullar var.

 

Bansko yakında Rila Manastırı | Lucky Bansko

10. Soru: Bansko etrafında nereleri ziyaret edelim?
Cevap: Ziyaret etmenize değecek çok güzel yerler var И:
– Rilski manastır, Rojen manastırı ve Rupite;
– Köy mimari yerler – Leşten, Kovaçevitsa;
– Melnik şehrini ziyaret edebilirsiniz – Bulgaristan’da en küçük şehri, eşsiz doğa oluşumu olan kum piramitleri ile. Orada meşhur Melnik şarabından deneyebilirsiniz;
– G.Draglişte köyünde geleneksel etno evinin ziyareti;
– Dobırsko köyünde 18.inci yüzyıldan kilisenin ziyareti – “St.Teodor Tiron ve Teodor Stratilat” kilisesi;
– Belitsa şehrinde ki dans eden ayıların parkı;
– Pirin dağında yürüyüş turları;
– Baçevo köyünde ata binme;
– Bansko etrafında paintball;
– Struma nehrinde rafting;
– şehrin etrafında balıkçılık;
– Pirin golf’da golf oynama.

 

Bansko dağ manzarası | Lucky Bansko SPA & Relax

11. Soru: Bansko’nun bulunduğu rakım/yükseklik/ nedir?
Cevap: Yükseklik 927 m., Pirin dağının kuzey kısmında.

 

 

 

 

Her yaştan kayakçı | Lucky Bansko SPA & Relax

12. Soru: Bansko’da kaç pist var?
Cevap: Pistlerin toplam sayısı 16.
Bansko’nun kayak pistleri, “Çalin Valog” ve “Şiligarnika” (1700-2500 m) Pirin’in kuzey yamaçlarında şehirden yaklaşık 10 km’lik iki ana alanda inşa edilmiştir. Bansko’da bir başlangıç ​​istasyonuna sahip yeni “Gondolata” teleferiği yaklaşık 25 dakikada kolayca ulaşılabilir. Kayak pistlerinin ve kayak yollarının toplam uzunluğu 75 km’dir. Bunlardan: yeni başlayanlar için -% 35, gelişmiş olanlar için pistler -% 40, deneyimli olanlar için pistler -% 25. Konumu, çeşitli zorluk ve eğilimlerle birlikte birçok kombinasyon ve iniş yapılmasına olanak tanır.
Kayakçılar ve snowboardcular için mevcut olan 75 kilometrelik profesyonel hazırlıklı ve güvenli emniyetli pistlerin yanı sıra 22 kilometre / koltuklu 13,2 kilometre, çekiciler – 2,4 kilometre ve kabinli olanlar – 6,2 kilometre / modern yüksek kapasiteli teleferikler her pistte hızlı ve rahat bir şekilde taşınır.
Modern kabinli teleferik – sekiz koltuklu gondol, şehirden kayakçıları saatte 2 400 kişinin kapasitesiyle Bınderişka polyana’ya taşıyor. Yapay kar makineleri ile donatılmış olan rayların % 100’ü Aralık ayından mayıs ayına kadar yeterli miktarda kar örtüsünü garanti eder. Kayak merkezinin en yüksek noktası 2560m ve en düşük 990m’dir.
Kayak merkezi harika 16 km uzaklıkta yapay karla donatılmış kayak pisti ve tesisin yüksek kısımlarını Bansko kasabasına bağlayan aydınlatma makineleri ile donatılmıştır

 

Bansko'daki kayak asansöründeki selfie | Lucky Bansko SPA & Relax

13. Soru: Bansko’da tefleferiğin fiyatı nedir?
Cevap: Yetişkin için 2016/2017 kış sezonunda bir günlük teleferik kartı fiyatı 58 leva idi.

 

 

 

 

Mutlu kayakçıların resmi | Lucky Bansko SPA & Relax

14. Soru: Bansko’da sezon ne zaman başlar?
Cevap: Bansko’da sezon aralık ayının ortasında büyük parti ile başlar.

 

 

 

 

Lucky Bansko SPA & Relax | Bir caz festinden fotoğraf

15. Soru: Bansko’da jazz festivali ne zaman?
Cevap: Bansko’da jazz festivali her zaman ağustos ayında, genelde ayın ilk yarısında düzenlenir.

 

 

 

 

Süpermodern kayak merkezi Bansko| Lucky Bansko SPA & Relax

16. Soru: Bansko’da dünya kayak yarışması ne zaman?
Cevap: Bansko’da ilk Dünya kayak kupası 27 ve 28 şubat ve 1 mart 2015 yılında idi. 2018 yılında Bansko’da Dünya snowboard kupası düzenlenecektir.

 

 

 

 

Bansko'da kayak | Lucky Bansko SPA & Relax

17. Soru: Bansko’da kayak sezonu ne zamana kadar?
Cevap: Bansko’da kar nisanın sonuna kadar vardır, ancak kayak sezonu nisanın başında sona erer.

 

 

 

 

Bansko'da buharlı lokomotif | Lucky Bansko SPA & Relax

18. Soru: Bansko’ya nasıl varılır?
Cevap: Bansko Sofya’dan 150 km, Selanik’ten 220 km, İstanbul’dan 600 km, Belgrda’tan 540 km, Üsküp’ten 200 km, Bükreş’ten 600 km mesafede bulunmaktadır.
– Sofya’dan Bansko’ya, uluslararası E 79/120 km anayolu uluslararası yolundan 2 saatten az zamanda erilir ve bu yoldan sadece 40 km kesimi ana yol değildir.
– Hava yolundan – Sofya ve Plovdiv havaalanı.
– Otobüs ile – Bulgaristan’da ana şehirlerine düzenli otobüs hatları vardır.
– Septemvri’den Bansko’ya tren ile.

 

Bansko'daki Baikusheva Mura | Lucky Bansko SPA & Relax

19. Soru: Bansko’dan Baykuşeva mura’ya nasıl varılır?
Cevap: Baykuşeva Mura, Bansko’yu iki dağ evi olan Bınderitsa ve Vihren’e bağlayan asfalt yolun yanında yer almaktadır. Bınderitsa ve Vihren dağ evleri yaklaşık 4.30 saat yürüyerek işaretli yollar boyunca ulaşılabilir. Baykuşeva’nın çam ormanına, şehirden yaklaşık 15 km uzaklıktaki yol boyunca araba ile ulaşılabilir.
Baykuşeva Mura(köknar ağacı), 1930 m. Pirin dağlarında. Bınderitsa dağ evi ve Vihren dağ evi yakınında yetişir. 2004’te, onu korumak için ağaç etrafı restore edildi.

 

Dışarıdaki giriş resmi | Lucky Bansko SPA & Relax

20. Soru: Bansko’da nerede park edebilirim?
Cevap: Lucky Bansko otelin yanında video izlemi ile iki ücretsiz park yeri sunmaktadır. Otelde park yeri için kapalı garaj da bulunmaktadır.
Bansko belediyesinde ücretli park yerlerini kullanmak istiyorsanız, onları şu adreslerde bulabilirsiniz:
– “Tsar Simeon” sok. – “Viktor Yugo” sokağından “Bulgaria” siokağına kadar ve “Nikola Vaptsarov” caddesinden “İkonom Çuçulayn” sokağı ile kavşağına kadar;
– “Pirin” sok. – “Otest Paisiy” sok. ile kavğaktan “Vızrajdane” caddesine kadar;
– “İvan Vazov” sok. – belediyenin kendi park yerinden “Tsar Simeon” sokağına kadar ve iki sokak arasında ki uzatım;
– uzatım(park yeri) – “Viktor Yugo” sokağı, “Dimitar Talev” sokağı ve “Lui Pastyor” (poliklinik arkası) sokağı arasında

 

Lucky Bansko SPA & Relax Hotel'in ana girişinde

21. Soru: Bansko’da nerede dinlenelim?
Cevap: Lucky Bansko Aparthotel SPA & Relax, her mevsim dinlenmek için mükemmel bir mekandır. Burası, garantili bir kaliteli ürün, maksimum konfor, mükemmel bakım ve tüm otel personelinden kusursuz hizmet alacağınız bir oteldir.
Sunulan hizmetlerde farklı bir yıldız derecelendirmesi ve mükemmel fiyat farkıyla Bansko’da 350’den fazla otel ve konaklama birimi bulunmaktadır.

 

Leonardo Restaurant'ın resmi | Lucky Bansko SPA & Relax

22. Soru: Bansko’da nerede yemek yiyelim?
Cevap: Bansko’da lezzetli yemek yiyebileceğiniz pek çok yer var. Gerçekten lezzetli organik yemekler denemek isterseniz, Lucky Bansko Spa & Relax Aparthotel’deki Restaurant Le Bistro’yu ziyaret edin. Yaz aylarında sadece 24 leva için restoran menüsünden 3 öğün seçebilirsiniz. Kış aylarında fiyat 3 yemek seçeneği 30 leva olmakla birlikte, her konuk için sunulan, 4 çeşit aromalı ve taze pişmiş ekmek ile leziz yemekler bulunmaktadır.
Le Bistro Restaurant’ta size sunulan su ücretsizdir.
İtalyan mutfağını seviyorsanız, Lucky Bansko’nun bir parçası olan Leonardo Restaurant’ı ziyaret etmelisiniz. Yaz aylarında, su kompleksinin güzel açık havuzundan, lezzetli bir pizza yiyebilirsiniz veya ferahlatıcı bir kokteyl sipariş edebilirsiniz. Kışın şöminenin etrafında rahattır ve yemekler mükemmeldir.
Fiyatlar daha yüksek, ancak hizmet fazlasıyla mükemmelir ve buna değer. Mutfak özgün tariflere dayanıyor, makarnalar, tatlılar ve dondurma da hazırlanıyor ve yarı mamül değildir.
Blasko’daki ilk apler restoranı olan fondü restoranının açılışı yakında.
Lucky Bansko restoranlarında ayrıca yaygın olmayan lezzetli glutensiz yiyecek ve ekmek bulabilirsiniz.

 

At yarışı | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

23. Soru: Bansko’da iklim/hava durumu nasıldır?
Cevap: İklim dağ iklimidir, kış sporalı için mükemmel koşulları ile.
İlk kar aralığın başında düşüyor ve kar kaplaması nisanın sonuna kadar duruyor. Yaz sıcak, akşamları serin olur.

 

 

 

Bansko kasabasının eski fotoğrafı | Lucky Bansko SPA & Relax

24. Soru: Bansko ne zaman şehir olmuştur?
Cevap: 1912’de, Bansko’nun osmanlı egemenliğinden kurtulmasının ardından, Bansko’daki halk, Millet Meclisine dilekçe sunmaktadır. Bansko’nun, resmi olarak bir kasaba/şehir/ olarak ilan edildiği yıldır.
15.-16. yüzyıllarda, birkaç mahalle birleşmiştir ve yerleşim olarak Bansko’yu kurmuşlardır. İlk kez 1576’dan itibaren çobanların (koyun yetiştiricileri) Osmanlı kayıtlarında Bansko’nun belgesel kaydı var.
Ekonomik ve manevi açıdan gelişim 18. ve 19. yüzyıllarda yerel idare belgelerinde e görüldüğü gibi gerçekleşmiştir. Bansko Bulgar belediyesi 1850 yılı civarında, Belediye Konseyi’nin 1833 Genel Kurulunda “St. Trinity” (1835’de aydınlatılmış) kilisesinin inşası ve basılması için kurulmuştur.

 

Bansko Haritası | Lucky Bansko SPA & Relax

25. Soru: Bansko Bulgaristan haritasında nerede bulunmaktadır?
Cevap: Bansko Güney-batı Bulgaristan’da, Eksohi Yunan sınırından yaklaşık 80 km. Mesafede bulunmaktadır /otomobil ile yaklaşık1,5 saat/.
Bansko Pirin dağının kuzey kısmında bulunmaktadır. Şehir 935 metre rakım yüksekliğinde, Sofya’dan 150 km ve Blagoevgrad’tan 96 km mesafede bulunmaktadır.

 

 

Merkeze gidiş dönüş | Lucky Bansko SPA & Relax

26. Soru: Bansko’da otobüsler nerede durmaktadır?
Cevap: Bansko otobüsleri otogara durmaktadır. Bansko’nun otogarı şehir merkezinden 500 metre mesafede bulunmaktadır. Otogar 19 No’lu ana yolda’dır. Otogar Lucky Bansko SPA & Relax Aparthotelinden 3 dakik yürüyerek mesafededir.

 

 

 

Dağ bisikletçileri | Lucky Bansko SPA & Relax

27. Soru: Bansko hangi il’de bulunmaktadır?
Cevap: Bansko Blagoevgrad ilinde bulunmaktadır. Bansko Güney-batı Bulgaristan’da bulunmaktadır, Razlog şehrine yakındır ve Bansko belediyesinin idari merkezidir.

 

 

 

 

Pirin dağındaki güzel göl | Lucky Bansko SPA & Relax

28. Soru: Bansko hangi dağ’da bulunmaktadır?
Cevap: Bansko’da Pirin dağı bulunmaktadır. Banso Pirin dağınını eteklerinde bulunmaktadır, ancak Predela alanından sadece 15 km/16 dakika mesafede’dir, ve burada 3 dağ bir araya toplanmaktadır – Pirin, Rila ve Rodoplar.

 

 

 

 

Dağlarda aktif tatil | Lucky Bansko SPA & Relax

29. Soru: Bansko’dan hangi nehir geçmektedir?
Cevap: Bansko’dan Glazne nehri geçmektedir. Glazne nehri’nin uzunluğu 11 km’dir ve 2 nehirden oluşmaktadır – Bınderitsa ve Damyanitsa.

 

 

 

 

Bansko'da bir belediye kurulması | Lucky Bansko SPA & Relax

30. Soru: Bansko ismi nereden geliyor?
Cevap: Bansko ismi bölgede ki ilk yerleşenlerin isminden gelmektedir – Banyo Marinov. Banyo Marinov bulgar devrimci’dir, Kresna-Razlog kalkınmasının liderlerinden biridir.